KNÆLERENS SOMMER

I otte noveller indkredser bogen en række kvindeskæbner, fra den trettenårige Hanna, der midt i sin anelsesfulde erotiske opvågnen møder en brutal virkelighed, til den gamle Margit, der sammen med sin kat saneres ud af den lejlighed, hvor hun har boet hele sit liv, og indgår en sær og forløsende alliance med en flyttemand…

…Det er ikke en halvfjerdser oprørsbog om bødler og ofre, men en halvfemser indsigtsbog om mennesker. Lis Vibeke Kristensens særlige styrke er hendes kombination af psykologi og hverdagsdetaljer. Personerne handler overbevisende, og de bevæger sig i omgivelser, der er præcist skitseret gennem enkelte, centrale detaljer.

Pil Dahlerup

Information

…Hun er ingen nervøs debutant, der træder ind i en forsigtig birolle, men hun tager straks rummet i besiddelse i otte fortællinger om kvindeskæbner. De fleste med besk besked om illusionens styrt, og alle skrevet med en indlevelse, som ved siden af deres notoriske spænding gør dem til fine studier i kvindelig psyke.

Hans Andersen

Jyllands-Posten

…i et glidende, syngende, arabeskagtigt sprog, der trækker læseren med ind i den labyrint af modstridende følelser, fortrængninger og forskydninger, der er ethvert menneskes sind. En suveræn novelle, flertydig, frygtindgydende…Det er bare godt.

Camilla Christensen

Århus Stiftstidende

I EUROPA – EN FORTÆLLING

Bogen tegner et mentalt portræt af Europa efter 11. september 2001 – et Europa i tvillingtårnenes skygge. De elleve sammenkædede historier beskriver en bue fra dagene efter katastrofen til en ny – tænkt – katastrofe nogle måneder senere. Denne gang i København.

…Det er ganske enkelt en række små perlefortællinger, Lis Vibeke Kristensen her har begået…I et sprog, der hellere gør for lidt end for meget – skønt det er de store dramaer, der udspilles i hverdagens sætstykker…Angst æder sjæle op. Men i skyggen fra to tårne har Lis Vibeke Kristensen rejst en række fortællinger, der tør se sig selv og verden i øjnene.

Liselotte Wiemer

Weekendavisen

…Det er de fine psykologiske nuancer, den indre kamp mellem tillid og selvforsvar, der er Lis Vibeke Kristensens styrke i denne samling meget forskellige fortællinger om at overleve i en kuldslået verden.

Me Lund

Berlingske Tidende

…Fortællingerne slipper ikke sådan læseren uden videre…der er en energisk vilje i fortællingen, der gør, at det ikke ender som en modløs fortælling om døden, den allestedsnærværende og blinde mejer. I Europa er særegne beretninger om overlevelse…Om man kan li’ det eller ej: denne nøgne nedskrivning til et næsten dyrisk instinkt for overlevelse, så er det en udfordrende fortælling og ikke en fortælling af en slags, der er mange af i nyere dansk litteratur.

Birgitte Larsen

Kristeligt Dagblad

Singlevis

Novellen En lille sopran fra Knælerens sommer findes på tysk i antologien Racheengel (Piper)

Novellen Harrys Transport fra samme bog var grundlag for en novellefilm af samme navn, bestilt af Danmarks Radio.

Novellen Mogens fra I Europa findes på tysk i antologien Mitsommernachtsliebe (Piper) og inspirerede, sammen med novellen Ellen, til enakteren Det Praktiske (Odense Teater 2007, ny version 2015)