CHOKOLADEDØDEN

Dina, feteret skuespiller og teaterchef, er vant til at have magt over både sig selv og sine omgivelser – indtil den dag, hvor hun efter generalprøven på sin afskedsforestilling rammes af en hjerneblødning og havner på plejehjem. Fast besluttet på at tage livet af sig snarere end at sygne hen i hænderne på uinteresseret plejepersonale, søger hun desperat efter en udvej.

I et chatroom for selvmordere møder hun Philippe, en parisisk forlagsredaktør. En forfængelig og magtfuld mand, der har begået en handling, der forvandler hans liv til et mareridt og gør beslutningen om at dø for egen hånd nødvendig.

Kan man dø af blot at spise chokolade? Kan man begå selvmord med en guillotine, og hvem får man til at bygge sådan en? Og hvem har til syvende og sidst ret til at bestemme, om ens liv er værd at leve?

Historien om Dina og Philippe er en vild og humoristisk, tragisk og dybdeborende roman om to skæbner, der flettes sammen i en meget anderledes kærlighedshistorie.

Se et interview med forfatteren på www.litteratursiden.dk

Papirbogen kan købes (brugt) på www.saxo.com

Og E-bogen kan købes hos William Dam

Det plejehjemssystem, som Lis Vibeke Kristensen beskriver som både anonymiserende og mekanisk – hendes kritik er udtalt – sættes i relief af to afkræftede individers ubehjælpsomme omsorg for hinanden. Årelang skyld omsættes til kærlig pleje og menneskeligt nærvær. Tilgivelsen tager skikkelse af taknemmelighed, og det selvmordsprojekt, som var grunden til deres møde, afløses af projekt liv. Alt i alt en lys og let bog om et mørklagt emne.
Henriette Bacher Lind

Jyllands-Posten

Mailkorrespondancen imellem de to excentrikere udvikler sig fra det forbeholdne, over det lidt forsigtigt hengivne til ægte venskab, ja nærmest til den ømmeste kærlighed – det er to mennesker som dybest set har brug for hinanden og som har en gensidig forståelse for hinanden.
Hvordan projekterne føres ud i virkeligheden skal ikke røbes her, man gribes af at følge Dinas og Philippes planer.
Det er en meget fin roman fra forfatterens hånd.
Bodil Bøtcher Jacobsen

Ålborg Bibliotek