Skønlitteratur

Romaner

Efter

Roman, 2019
Modtryk

Katastrofer er én sag. Men hvad kommer der EFTER?
En ø. Et jordskælv.
Fem mennesker med hver deres sår, ar og mærker berøres af katastrofen i romanen EFTER

Læs mere

 

Nanna – en trilogi

Roman-trilogi, 2016.
Lindhardt og Ringhof.

“Den kloge jomfru”, “Dagen og timen” og “Fuga” kredser om en kvindeskæbne. Romanerne tager læseren med på Nannas rejse gennem livet, fra ungdom til moden alder. Bagtæppet er et Europa i forandring, scenen flytter sig fra Paris til København og til det Bretagne, der på godt og ondt bliver hendes hjem i tredive år.

Læs mere

Kirsebærtiden

Roman, 2014.
Modtryk.

…I hans fjernsyn er mennesker klatret op på muren. De står i klynger deroppe, og de omfavner hinanden, råber og synger. Selv sidder han trygt i sin danske sofa og ser på, at de klatrer over på den anden side af muren og går løs på betonen med hakker, snart er der hul, snart myldrer mennesker i hundredvis i begge retninger, og ingen stopper dem… Året er 1989, Berlinmuren falder. I København sidder en mand og følger begivenhederne. Muren flygtede han fra, men der er ting i hans fortid, han ikke har kunnet lægge bag sig…

Læs mere

Kastraterne

Roman, 2012.
Modtryk.

Komponisten Claus står foran et internationalt gennembrud, da han bliver udsat for et overfald, der er tæt på at koste ham livet. To år har det taget for ham at begynde at fungere igen, men nu er han omsider tilbage i kampen. En international workshop for komponister og sangere på en lille fransk klippeø, hvis ambitiøse projekt, at “forvandle øen til musik”, er rammen om hans tilbagevenden til sit kreative liv. Claus og hans kolleger er fulde af entusiasme og spændende idéer. Men øen har sine egne love og bærer på sine egne hemmeligheder.

Læs mere

Lyden af mørke

Roman, 2010.
Modtryk.

“Noget rører sig nede på stien, noget stort og mørkt, og et øjeblik tror jeg, jeg ser ham, et øjeblik er jeg sikker på, at han er på vej herop, at han har set mig der, hvor jeg kryber sammen ved muren, at han trodser blæst og regn for én gang for alle at demonstrere, hvem der har overtaget, men det er ikke ham, det er stormen, der slynger en gren over stien, det er regnen, der blænder mig og får mig til at se ting, der ikke findes …”

Læs mere

En fest for Beate

Roman, 2009.
Modtryk.

Barndomsveninder bliver man ikke skilt fra – eller gør man?

Det er spørgsmålet i denne fortælling om en gruppe halvtredsårige kvinders venskab. Historien om damptromlen Lis og hendes hypokondre lillesøster Ella, om den autoritetstro Johanne og den diplomatiske Beate og om Eva, den evige normbryder. Evas datter, Lilith, lægger nye perspektiver til gruppens historie, ligesom bodegaejeren Djein, der aldrig blev en rigtig del af venindekredsen, men som i romanen kommer til at skubbe til handlingen på afgørende måder.

Læs mere

Chokoladedøden

Roman, 2006.
Modtryk.

Dina, feteret skuespiller og teaterchef, er vant til at have magt over både sig selv og sine omgivelser – indtil den dag, hvor hun efter generalprøven på sin afskedsforestilling rammes af en hjerneblødning og havner på plejehjem. Fast besluttet på at tage livet af sig snarere end at sygne hen i hænderne på uinteresseret plejepersonale, søger hun desperat efter en udvej.

Læs mere

At finde vild

Roman, 2003.
Modtryk.

I en sportshal i Reykjavik udkæmper Bobby Fischer og Boris Spassky i 1972 århundredets skakdyst. Ude på gaden river en rød ballon sig løs fra en lille drengs hånd. Fire mennesker bliver vidne til denne hændelse, som sætter den historie i gang, der fletter deres liv sammen gennem tredive år.

Læs mere

Slør

Roman, 2002.
Lindhardt og Ringhof

Christine er på flugt. Uden at vide hvorfor, uden at vide hvorhen, er hun stukket af fra Teheran og tilværelsen som dansk ambassadørfrue. Det, der har drevet hende af sted, er en mistanke. Hendes mand Hans, diplomaten med den snorlige karriere, der lokkede hende væk fra en international tilværelse som danser og koreograf, er måske ikke så ukompliceret, som hun troede.

Læs mere

Ligesom en kvinde

Roman, 1995.
Lindhardt og Ringhof.

Fotografen Anne er på stadig flugt fra en barndom, præget af en alkoholiseret kunstnerfar og en svag mor, der støttede sig til datteren og gjorde hende voksen før tiden. Anne har skabt sig en tilværelse, der til forveksling ligner et traditionelt mandeliv, og hvor ingen følelsesmæssige bindinger får lov til at stå i vejen for hendes ønske om frihed og uafhængighed. Indtil hendes far dør, og hun må tage kampen op med fortidens dæmoner og give sig i kast med et liv, der er mere risikabelt, men også mindre ensomt end det, hun havde valgt.

Læs mere

Noveller

I Europa – en fortælling

Noveller, 2003.
Lindhardt og Ringhof

Læs mere

 

Knælerens sommer

Noveller, 1995.
Lindhardt og Ringhof.

I otte noveller indkredser bogen en række kvindeskæbner, fra den trettenårige Hanna, der midt i sin anelsesfulde erotiske opvågnen møder en brutal virkelighed, til den gamle Margit, der sammen med sin kat saneres ud af den lejlighed, hvor hun har boet hele sit liv, og indgår en sær og forløsende alliance med en flyttemand…

Læs mere

Digte

Jeg har tænkt på dig

-Digte til mænd

Digte, 1983
Lindhardt & Ringhof

Digtsamlingen “Jeg har tænkt på dig” består af både ømme og barske, men aldrig sentimentale digte om kærlighed, sex og savn, formet som en serie monologer. Afsenderen er en voksen kvinde, modtagerne er mændene i hendes liv fra pubertet til voksenhed.

“Jeg har tænkt på dig” er Lis Vibeke Kristensens debut som forfatter.

E-bogen kan købes hos lrdigital

Letlæst for voksne

Glasmuren

E-bog, 1999.
Modtryk.

Historien om den unge indvandrerkvinde med kælenavnet Nille – et navn, man givet hende på den teaterskole, hvor hun gør rent. Hun har boet i Danmark i fem år og kæmper hårdt for at passe ind, selv om hun møder en mur af sprog og skikke, af fremmede vaner og omgangsformer.

En spirende kærlighedshistorie med en af eleverne på skolen får en dramatisk drejning, da Nille får mistanke om, at en af skolens lærere pusher narkotika. Nille er nødt til at træffe et valg: Skal hun røbe, hvad hun ved, selv om det udsætter hende selv for en risiko?

Bogen indgår i Modtryks serie Letlæst for voksne.

Køb e-bogen hos Saxo.com

Millionærerne

E-bog, 1995.
Modtryk.

Historien om Vita og Jens, som lige har solgt deres købmandsforretning i et turistområde og købt hus i Spanien. De har knoklet hele livet. Nu skal de nyde frugterne af alt deres slid. Men er det lykken at holde ferie resten af livet?

Bogen indgår i Modtryks serie Letlæst for voksne.

Den kan købes hos Saxo.com

Og hos William Dam

Børnebøger

Mille og mormor

E-bog, 2019
Lindhardt & Ringhof

Milles far har forladt familien. Mille er ked af det, og det er også svært for mor, så Mille må på sommerferie hos mormor. Heldigvis er mormor god til at give Mille andet at tænke på, når hun bliver ked af det. Sammen med mormor og katten Mudde Mumling får Mille en uforglemmelig ferie, hvor hun plukker skovjordbær og får et regnbad, lærer at spille klaver med mere end én finger og ikke mindst: lærer at cykle.

Køb e-bogen hos Lindhardt & Ringhof

og hos Saxo.com

Drengen i skoven

E-bog, 2019
Lindhardt & Ringhof

Nina bor i en vestjysk badeby, hvor forældrene driver en døgnkiosk. På en tur i skoven møder hun en københavnerdreng, der er løbet hjemmefra efter et opgør med sin alenefar. Nina beslutter sig for at hjælpe ham, men hvordan kan hun det uden at røbe hans hemmelighed? Samtidig har hun sine egne problemer med et par mobbende drenge fra klassen. Kan venskabet med drengen hjælpe både ham og hende selv? 

Køb e-bogen hos William Dam

og hos e-reolen

Piv

E-bog2018
Lindhardt & Ringhof

Det var hårdt for Piv, da hendes forældre blev skilt. Nu skal hun for første gang på ferie alene med sin far, men turen går slet ikke, som hun havde regnet med. Hendes far vil nemlig have sin 20 år yngre kæreste med på rejsen … 

Køb e-bogen hos William Dam 

Interviewbøger

Op igen!

-21 mænd og kvinder fortæller om vejen gennem en skilsmisse.

Interviewbog
Lindhart & Ringhof, 2016.

I “Op igen!” fortæller enogtyve mænd og kvinder om vejen igennem en skilsmisse. Enogtyve historier, der barskt og uden omsvøb og med en god portion sort humor bekræfter, at en skilsmisse er hård, men også at det er muligt at komme igennem den som en hel person med større styrke, modenhed og livsduelighed.

“Op igen!” henvender sig ikke blot til mennesker i en skilsmissesituation, men i lige så høj grad til folk, der vil redde et forhold, der er begyndt at knirke. Det er en krisebog, men med et livsbekræftende budskab.

Køb e-bog, POD og papirbog hos lrdigital og saxo.com

Gråhårede børn

-En bog for voksne med gamle forældre

Med Charlotte Strandgaard

I “Gråhårede børn” møder vi 21 personlige fortællinger om det at være midaldrende barn til gamle, svage forældre. Om at midt i livet opleve, at den velkendte rollefordeling mellem forælder og barn, gammel og ung, vendes på hovedet, og den yngre får et nyt ansvar – for en gammel, måske syg eller hjælpeløs far eller mor. Bogen beskriver, hvordan relationerne kan tynges af uløste konflikter og gammelt nag, men også bæres oppe af kærlighed og omsorg for den, der nu er den svage.
Er det muligt at ældes trygt og værdigt i vores samfund? Det er et at de centrale spørgsmål i bogen.

Køb e-bog og POD hos lrdigital og saxo.com

Faglitteratur

Den nye leder
-en håndbog

Anne-Marie Thalund og Lis Vibeke Kristensen.
Djøf Forlag, 2016.

Som ny leder mødes man fra første dag på jobbet af krav og forventninger. Hverdagen er fuld af udfordringer, og såvel den internt som den eksternt rekrutterede leder kan have brug for en håndsrækning. Denne bog er sådan en håndsrækning. Den er praktisk, den er letlæst, og den er ikke blot en vigtig værktøjskasse for den nye leder, men et helt redskabsskur. Bogen sætter ord på, hvordan magt og ledelse hænger sammen. Den har fokus på lederens kommunikation, den giver redskaber til konflikthåndtering og tager fat i de specifikke problemstillinger, som møder den, der ikke har titel af leder, men som alligevel udfører opgaver, der indbefatter ledelse af andre mennesker. Den leder, der bliver chef for sine tidligere kolleger får særlig opmærksomhed, ligesom stresshåndtering og lederens behov og muligheder for at få støtte tages under behandling. Dagens nye ledere bliver ofte chefer for en mangfoldighed af medarbejdere – fra “de digitale indfødte” til dem, der foretrækker en anden tilgang. Den udfordring får sit eget kapitel.

Læs mere