Hvem er jeg?

Jeg gik i skole, dengang almen dannelse var på programmet. Jeg fik en klassisk litterær grund under fødderne, men mine lærere var også åbne for det nye. Så gymnasiet gav mig ikke blot Ovid og Shakespeare og Goethe og Schiller, men også Dürrenmatt og Scott Fitzgerald og Camus…

Albert Camus har været min litterære og filosofiske mentor lige siden, og det har været som at have en klog storebror med sig. Som inspiration, som forbillede og som diskussionspartner, både litterært og politisk, i bogform og på scenen.

Teatret var mit første medie, og det tog mig femogtyve år at finde ud af, at det ikke var det eneste.

Nu er jeg forfatter. Jeg skriver bøger. Jeg skriver for scenen. Jeg fortæller historier. Jeg har mit arbejde med mig overalt, og jeg kan arbejde – og gør det – ofte udenlands. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre liv.

Læs også portræt på Forfatterweb.

CURRICULUM VITAE

Uddannet dramaturg fra Århus Universitet. Har arbejdet som dramaturg på teater og tv-teater, som sceneinstruktør med fyrre opsætninger for scenen, tv og radio, og som teaterchef i Danmark og Sverige.

Gæstekunstner på Department of Theatre and Dance, University of Colorado, Boulder, USA, i tre omgange.

Debuterede som lyriker 1983. Siden 1994 freelance forfatter.

Modtog Harald Kiddes mindelegat 2006.

 

Hvad har jeg skrevet

Jeg har skrevet romaner, noveller, lyrik, interviewbøger, faglitteratur. Dramatik for voksne og børn, for scenen og TV.

Har oversat dramatik og prosa fra engelsk, svensk og fransk. Har skrevet kulturjournalistik og anmeldelser i danske og svenske medier. Har medvirket med lyrik og prosa i danske, tyske og svenske antologier. Er oversat til tysk, svensk, norsk og estisk.

I begyndelsen af 90-erne blev jeg certificeret som assertionstræner af den engelske psykolog Anne Dickson. 1994-2014 arbejdede jeg, parallelt med mit forfatterskab, med uddannelse af ledere på alle niveauer.