EN FEST FOR BEATE

Barndomsveninder bliver man ikke skilt fra – eller gør man?

Det er spørgsmålet i denne fortælling om en gruppe halvtredsårige kvinders venskab. Historien om damptromlen Lis og hendes hypokondre lillesøster Ella, om den autoritetstro Johanne og den diplomatiske Beate og om Eva, den evige normbryder. Evas datter, Lilith, lægger nye perspektiver til gruppens historie, ligesom bodegaejeren Djein, der aldrig blev en rigtig del af venindekredsen, men som i romanen kommer til at skubbe til handlingen på afgørende måder.

Faste roller og en urokkelig magstruktur har filtret veninderne sammen i et fællesskab, der ligner tryghed, men under overfladen lurer forandringen.

Romanen følger gruppen gennem nogle måneder, der vender op og ned på deres liv og relationer.

Andre vigtige personer er Falckmanden Brian, der har svært ved at spille John Wayne, når han har mest lyst til at sætte sig ned og tude over det, han konfronteres med på jobbet, og Liliths måske-kæreste Claus, der skriver mærkelig musik og er god til at lave kaffe…

Bogen kan købes som E-bog hos William Dam,

og som brugt papirbog hos Saxo.com

Årets bedste bog … Lis Vibeke Kristensen skriver fremragende. Hendes psykologiske indsigt i kvinderne og deres magtforhold er enestående, og resultatet er en roman af den slags, som burde indbringe priser. Og mange af dem.

Dagbladenes Bureau

En smuk bog om venskab og sorg, oprør og kærlighed. Fortalt med et skarpt blik for humoren i de mest tragiske situationer.

Berlingske Tidende

Bogen er fortalt med en indlevelse, der holder til sidste side, og gør at man sidder tilbage med en rigtig dejlig fornemmelse af vellykket og velskrevet underholdning.

JydskeVestkysten