KIRSEBÆRTIDEN

 …I hans fjernsyn er mennesker klatret op på muren. De står i klynger deroppe, og de omfavner hinanden, råber og synger. Selv sidder han trygt i sin danske sofa og ser på, at de klatrer over på den anden side af muren og går løs på betonen med hakker, snart er der hul, snart myldrer mennesker i hundredvis i begge retninger, og ingen stopper dem…

Året er 1989, Berlinmuren falder. I København sidder en mand og følger begivenhederne. Muren flygtede han fra, men der er ting i hans fortid, han ikke har kunnet lægge bag sig…

Tøvende vælger han at rejse tilbage til Berlin for at konfrontere mindet om sin ungdom og den passion, der på godt og ondt kom til at forme hans liv. Hvad han ikke ved er, at det ikke kun er fortiden, der venter ham i Berlin – fremtiden står på spring i en højst overraskende skikkelse.

KIRSEBÆRTIDEN er en roman om en livsafgørende kærlighed og et livsafgørende svigt. En historie, hvor mure spiller en hovedrolle, både de ydre og de indre, men også en fortælling om at give sig selv en chance for at starte forfra.

Bertolt Brechts hustru, skuespilleren Helene Weigel, inspirerede til historien, og visse personer og hændelser vil være genkendelige – men i øvrigt er romanen ren fiktion.

Formater: Papirbog, lydbog og e-bog. Bogen kan købes hos William Dam

★★★★★

Den kan læses som en hyldest til kærligheden, men også som en kommentar til de traumer, som et liv i landflygtighed giver. Endelig kan den læses som en vidunderlig beskrivelse af Berlin over flere perioder.
Under alle omstændigheder er det en dejlig bog.

Arbejderen

★★★★

… en fængende skildring af ikke bare arrene efter et kærlighedstab, men også af flugten som tilstand og forbandelse.

Jyllands-Posten

★★★★

Lis Vibeke Kristensen formår at skrive psykologisk indsigtsfuldt og fængslende- med en pulserende, sanselig understrøm. Og med sans for flere mures fald.

Berlingske

Hun [Lis Vibeke Kristensen] er særdeles velskrivende og kan kunsten at placere en antydning, som først giver mening 200 sider længere fremme.

Lolland-Falster Folketidende

Kompleks og nærværende roman af Lis Vibeke Kristensen, der skriver myndigt og indsigtsfuldt.

 

Kristeligt Dagblad

…læs den for dens kloge ord om det at være i splid med sin egen person i en faktisk eksisterende utopi.

Dagbladenes Bureau