Slør

Christine er på flugt. Uden at vide hvorfor, uden at vide hvorhen, er hun stukket af fra Teheran og tilværelsen som dansk ambassadørfrue. Det, der har drevet hende af sted, er en mistanke. Hendes mand Hans, diplomaten med den snorlige karriere, der lokkede hende væk fra en international tilværelse som danser og koreograf, er måske ikke så ukompliceret, som hun troede.

Hendes eneste veninde, den iranske kvinde Massoumeh, der arbejder på ambassaden, mens hun venter på at slippe ud fra sit hjemland, er næppe så uskyldig, som hun lader. Har hun ligefrem forført sin chef?

Portrætterne af de to hovedpersoner, Christine, der har fået sin frihed i vuggegave, og Massoumeh, der med næb og klør kæmper for sin, er det vigtigste omdrejningspunkt i en intrige, der trækker tråde mellem samfundets top og dets bagside – fra de bonede gulve til flygtningens udsathed.

Romanen udspiller sig i Iran og Danmark og tegner et skarpt billede af kvinders vilkår i et fundamentalistisk samfund, samtidig med, at den stiller en række centrale spørgsmål: Hvad kræves der, for at man kan kalde sig et anstændigt menneske? Hvor går grænserne for ens forpligtelser over for andre – og ens forpligtelser over for sig selv?

Køb bogen hos lrdigital og www.saxo.com.

Format: Lydbog til download, E-bog og papirbog (brugt).

“Christines problem er at veje medmenneskelighed op mod hævn. Hun står i et dilemma af væsentlige dimensioner, og forfatteren fører os med sikker hånd fra den ene yderlighed til den anden og skaber en sitrende spænding undervejs. Lis Vibeke Kristensen har med denne bog endnu engang bevist, at hun er en af vore bedste skildrere af kvindesind og kvindeliv.”
Annelise Vestergaard

Jyllands-Posten

“Verbalt fræsende veloplagthed…Lis Vibeke Kristensen tegner knivskarpt sine miljøer.”
Connie Bork

Politiken

“Romanen er mættet med begivenheder…plottet er spændende, overraskende…det hele fortalt med drive og sans for stemninger og miljøer.”
Vibeke Blaksteen

Kristeligt Dagblad