Kastraterne

Komponisten Claus står foran et internationalt gennembrud, da han bliver udsat for et overfald, der er tæt på at koste ham livet.

To år har det taget for ham at begynde at fungere igen, men nu er han omsider tilbage i kampen. En international workshop for komponister og sangere på en lille fransk klippeø, hvis ambitiøse projekt, at “forvandle øen til musik”, er rammen om hans tilbagevenden til sit kreative liv.

Claus og hans kolleger er fulde af entusiasme og spændende idéer. Men øen har sine egne love og bærer på sine egne hemmeligheder.

Før de ved af det, er Claus og hans kæreste, fotografen Lilith, overhalet indenom af kræfter, de ikke kan styre. Fortid og nutid mødes i en historie om misbrug og svigt og hævn, med et persongalleri, der spænder fra internationale sangstjerner til sognets pædofile præst og øens outsiderkunstner.

Kastraterne er en roman om overlevelsesstrategier og moralske dilemmaer, om magtkampe og storhedsvanvid og om vanskeligheden ved at beholde sin uskyld blandt mennesker uden skrupler.

To af romanens hovedpersoner, Lilith og Claus, har været med i forfatterskabet tidligere – de optræder første gang i romanen En fest for Beate. I romanen Lyden af mørke, der lægger op til Kastraterne, spiller de hovedrollerne.

Papirbog og E-bog kan købes hos William Dam

 

★★★★★★

Fremragende litteratur. Romanen udstiller medmenneskelighedens flygtighed og godhedens afmagt. […] Bogen placerer atter en gang Lis Vibeke Kristensen som en af tidens bedste skildrere af mennesket på godt og ondt.

Christina Blangstrup Dahl

Fyns Amtsavis

…Som læser er man på en følelsesmæssig rutchetur. Romanen skaber et mættet univers af voldsomme begivenheder og psykologiske antydninger, som langsomt får de mange skjulte motiver og fortrængte følelser til at danne et mønster.

Lis Vibeke Kristensen skriver dramatisk, farligt og med flair for spænding. Det er en fremragende roman.

Vibeke Blaksteen

Kristeligt Dagblad